Jag bakade bottnarna i springformar á 19 cm.
Receptet ger fyra tårtbottnar och bästa sättet att dela dem (om ni frågar mig) är att lägga dem i frysen någon timma innan.
Chokladbotten
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
50 g smör
1,5 dl filmjölk
1 dl nybryggt starkt kaffe
1 stort ägg
Ugn 175 grader C
Smöra och mjöla två formar á 15 eller 19 centimeter i diameter
Sikta de torra ingredienserna i en bunke
Smält smöret och bland sedan ner filmjölk och kaffe
Rör ner smörblandningen och ägget i de torra ingredienserna och vispa till en slät smet
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Låt bottnarna svalna 10 minuter i formen, vänd sedan upp dem båda och låt dem svalna helt på galler
Dela bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar.
Smöra formen |
Sikta de torra ingredienserna |
En våg kan vara bra då smeten ska delas upp i två formar |
Jag fick en lite kulle i mitten på båda bottnarna. Lätt att skära bort om man vill det. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar