torsdag 12 juli 2012

Kruskafrallor

Här kommer ett recept inför helgens långa frukostar, en lite nyttigare fralla med kort jästid. Vad mer kan man begära?!

Jag bakade dessa förra helgen och det passade utmärkt nu i veckan då vi hade nattgäster som fick kruskafrallor till frukost och även till nattmacka.

Receptet har jag hittat på sotasaker.com.


Recept:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 tsk salt
2 msk mörk sirap (originalreceptet säger vit baksirap)
1 dl kruskakli
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl

Garnering:
pumparfön
uppvispat ägg

Ugn 225 grader C

Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen har löst upp sig helt.
Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, sirap, kruskakli, rågsikt och vetemjöl.
Arbeta degen för han eller i bakmaskin och låt väsa under bakduk 30 minuter.

Forma små bröd och lägg dem på papprad plåt.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Pensla frallorna med uppvispat ägg och dekorera med pumparfön.
Grädda 10 minuter och låt svalna på brödgaller.

Passa på att frysa in det som blir över efter frukosten.


Inga kommentarer: