Denna gång använde jag resterna av en kladdkaka och smaksatte sen espressopulver. De är sedan täckta med mörk choklad och slutligen dekorerade med lite vit choklad och en lila snöre.
Antalat kan variera beroende på storlek och mängden kladdkaka.
Du behöver:
1 st kladdkaka (se recept här)
100 g philadelphiaost (lite mer lite mindre)
1-2 msk espressopulver (efter smak)
200-400 g mörk choklad (beroende på om du vill doppa dem 1 eller 2 ggr)
50 g vit choklad
Dekoration:
Klubbpinnar (grillpinnar om du ej har annat)
presentsnöre eller sidenband
1. Mixa kladdkakan i en köksassistent och blanda sedan ner espressopulver och philadelphiaost, lite i taget till du har en bra konsistens på smeten.
2. Rulla bollarna till önskad storlek och lägg på bakplåtspapper. (Gör inte bollarna för stora och tunga, då är risken nämligen större att de går sönder och trillar av pinnen. Bra mått är en 5-krona)
3. Ställ dem i kylen cirka 30 minuter.
4. Smält lite av den mörka chokladen i ett vattenbad.
5. Ta ut bollarna ur kylen och doppa pinnen i lite choklad och tryck ner den i bollen (pinnen fäster bättre om du gör detta). Upprepa sedan detta moment med alla bollar.
6. Låt sedan bollarna vila i kylen cirka 30 minuter.
7. Smält resten av den mörka chokladen (använd samma skål som tidigare).
8. Doppa bollarna i chokladen och ställ dem på en plåt/bricka täckt med bakplåtspapper. Låt sedan stå i kylen tills chokladen har stelnat.
9. Smält den vita chokladen. Ta ut bollarna ur kylen och ringla den vita chokladen i önskat mönster över bollarna.
10. Ställ bollarna i kylen så att även den vita chokladen får stelna.
11. Dekorera slutligen bollarna med ett sidenband/presentsnöre.
Förvara dina färdiga cake pops i kylen och ta fram en stund innan servering. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar