onsdag 14 mars 2012

Mandelmjöl

Mandelmjöl finns att köpa i många butiker och på nätet idag, men jag brukar göra mitt eget. Detta eftersom det är väldigt enkelt och så mycket billigare. Det blir visserligen inte lika finmalt som de mandelmjöl man köper, men jag har aldrig upplevt detta som ett problem.


Du behöver:
Sötmandel
Mandelkvarn/matberedare

1. Koka upp vatten i en kastrull
2. Lägg in mandlarna och låt koka någon minut (ej för länge då mandlarna då blir sega)


3. Häll mandlarna i ett durkslag och trycka ut mandlarna ur skalet.


Lägg en bit papper i botten på de skalade mandlarna så suger pappret upp fukten.


Låt mandlarna luftas något innan du maler dem.


4. Mal i mandelkvarn eller matberedare.

Låt gärna mandelmjölet torka lite innan du lägger det i en plastpåse eller lufttät burk.



Inga kommentarer: