fredag 24 februari 2012

Cream Cheesefrosting

Denna frosting är lätt att jobba med och blir inte allt för söt i och med färskosten. Du kan smaksätta dem med vad du själv anser lämpar sig bäst till bakverket du ska frosta.

OBS! Tänk på att göra frostingen lagom tills det är tid att frosta dina cupcakes, om frostingen får stå för länge stelnar den och blir svår att jobba med.

På bilden nedan har jag valt att smaksätta den med lime skal samt saft från 0,5 lime frukt. Andra förslag är kakao, smakessenser, hallon (gärna färska för att tillföra så lite vätska som möjligt), citron osv.


Till 24 mini/12 normala cupcakes:
200 g cream cheese 
50 g smör, rumstempererat
2 msk vaniljsocker
5-8 dl florsocker (beroende på önskad konsistens)

Vispa ihop cream cheese och smör så att det blandas ordentligt.
Tillsätt vaniljsocker och sedan florsocker lite åt gången och vispa kraftigt, gör detta till du har en frosting vars konsistens du önskar.


Inga kommentarer: