Sidor

torsdag 27 februari 2014

Citrongrädde

Den här cirtongrädden är "to die for" rent ut sagt. Receptet kommer från LOMELINO och jag hade lätt kunnat sleva i mig hela bunken. Krämen(grädden) är smidig att både att bre och spritsa ut på tårtan, får en blank och fin yta. Jag skulle gärna också se den som fyllning i en tårta, kanske behöver den i så fall mer stadga, gelatin?

Gillar du citrussmaker i bakverk kommer du säkerligen som jag att älska denna citrongrädde!


Citrongrädde:
3 dl vispgrädde
2-3 msk strösocker

Viska grädde, lemon curd och socker till en tjock kräm.
Bred/spritsa på tårta eller cupcakes


Kort inlägg idag, ha en underbar torsdag!

4 kommentarer:

  1. Fanns ju fler som gillade den där grädden ;)
    Lovely!

    SvaraRadera
  2. Ooho gott!
    Jag gjorde liknande grädde till pavlova för några år sen! Passade jättebra tillsammans med lite hallon :)

    SvaraRadera
  3. @Emmelie, ja att till och med vår lilla sötnos som snart fyller "utan tumme" tyckte om den, det hade jag inte räknat med. Toppbetyg med andra ord! /Elin

    SvaraRadera
  4. @Bello, Åååå, den där kombinationen måste jag bara testa.

    Tack för tipset!

    Kram Elin

    SvaraRadera