onsdag 29 februari 2012

After Eight Cupcakes


Chokladfreaks där ute, detta måste ni bara testa. Gillar ni även mint är denna cupcake som skapt för er. En chokladmuffins smaksatt med after eight och toppad med en chokladfrosting.

Receptet har jag hittat i boken Hello cupcake! Några små förändringar har jag valt att göra, men grundreceptet och idén kommer därifrån.



Ca 15 cupcakes:
3 ägg
2,5 dl ströcocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk espresso
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Ca 24 bitar After Eight

Frosting:
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
150 g mörk choklad
2 msk flytande honung



Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret och blanda med gräddfil och espresso, vänd sedan ner i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke.
Sikta de torra ingredienserna direkt ner i smeten och vänd ner. 
(poängen med att sikta ner ingredienserna är att du på så vis undviker klumpar i kakan)

Mjöl, kakao, florsocker är produkter som vanligtvis klumpar sig 
och kan vara bra att sikta.


Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad, vänd sedan ner den smälta chokladen i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet. 
Bryt en after eight i bitar och tryck ner i varje cupcake. (jag använde en bit i vardera cupcake)
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt sedan svalna helt.


Koka upp grädden, mjölk och honung i en kastrull.
Ta bort från spisen och låt svalna något.
Finhacka chokladen och smält ner den i gräddmjölken.
Dekorera dina cupcakes.

Då jag var under lite tidspress och inte hade tid att vänta på att frostingen skulle stelna för att spritsa ut den valde jag att klicka ut den med en sked. Då jag ville att den skulle rinna ut lite snyggt slog jag sedan plåten någon gång i diskbänken. Därefter skar jag av alla hörn på de after eight som blev kvar och använde dem som dekoration.


Jag smakade av en av dessa bara någon timme efter att de var klara och de var redan då riktigt saftiga. Resten fick stå i kylen över natten och av vad jag hörde från dem som bjöds på dessa så var det riktigt goda till eftermiddags fika dagen efter.


tisdag 28 februari 2012

"Grönkaka" Cupcakes

Denna kaka är en tradition som alltid bakats till min födelsedag, så länge jag kan minnas har denna kaka varit med. Grönkaka sa alltid min mamma och så kommer den alltid att få heta. Originalversionen bakas i långpanna men i år ville jag piffa till den lite och valde att göra den som cupcake.

Många kanske mer känner igen denna som hulken kaka eller punch kaka. Men som sagt, för mig kommer det alltid att vara grönkaka!



12-15 Muffins:
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
3 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
10 droppar grön hushållsfärg
2 dl punsch extrakt (Denna använder jag)
150 g mörk blockchoklad

Sätt ugnen på 175 grader
Viska smör och strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.
Slå på mjölken i äggblandningen.
Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten.
Vänd ner kokosen och slutligen hushållsfärgen blanda till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna något mindre än 2/3 då man ej vill ha för så stora muffins om locket av choklad ska fungera.

Grädda i ugnen tills provstickan kommer ut helt torr, ca 20-25 minuter.



När muffinsen har svalnat något pensla dem rikligt med punsch.
Låt sedan svalna helt innan du täcker dem med chokladen.



Smält chokladen i vattenbad eller micro och bred sedan ut som ett lock på varje cupcake.

Jag valde även att dekorera mina med ett strössel av hjärtan.

Enjoy!

Inspirationsresa till Paris

Även om det bara är februari möttes vi av ett Paris i vår. Redan första dagen snubblade vi över en av LADURÉEs butiker. Laduréen är ett franska konditori som har funnits sedan tidigt 1900-tal, idag finns kedjan även i många andra länder och inom kort även i Stockholm sägs det. Ladurée har specialiserat sig på just macarons (makroner på svenska). 

Även om butiken var packad med folk och kön sträckte sig långt utanför dörren fanns det inget annat alternativ, bara att börja köa. 



Här är några bilder från Ladueéens skyltfönster. 


En annan kedja som jag aldrig hade hört talas om som vi stötte på lite varstans var PAUL, deras största sortiment var macarons, men hade även många andra bakverk.


Det var svårt att bestämma sig för vilka smaker man skulle välja när man väl stod där i butiken, men en sak kan jag säga. Om ni ska smaka någon av deras macarons så testa Carmel with salted butter, bara smälter i munnen.


Frukost, inte som hemma kanske.
Jag är mycket svar för croissanter och är man i Frankrike så hinner man äta många croissanter under 4 dagar. Här är en bild från en av frukostarna vi avnjöt där borta.


Fika, lite mer som hemma.
Besöker man Paris på vårkanten vill man inte trängas med folk nere i tunnelbanan utan man går längs gatorna och njuter av den fantastiskt bevarade arkitekturen. Det blir därav en hel del pauser och ypperliga tillfällen att fika.


Uteserveringarna hade öppnat och vi satte oss många gånger och beställde in en god dessert och ett glas vin och njöt av solen som värmde i ansiktet. Det är fascinerande att se den inhemska befolkningen som oftast ensamma sätter sig lite hastigt på en uteservering, tänder en cigarett och beställer samtidigt en expresso. Dricker upp expresson och går därefter vidare. Det hela är över på ett ögonblick så det gäller att man är med om man ska hinna se dem.

Créme Brulée, den bästa jag någonsin ätit!
Créme Caramel
Crepes med Nutella
Gränderna i Paris bjuder på många små söta butiker och framför allt konditorier/bagerier. Jag hade min kamera redo så gott som hela tiden för att samla idéer och föreviga godsakerna på bild då det inte fanns någon chans att man kunde smaka på allt.


Paris, jag lovar att komma åter!

fredag 24 februari 2012

Mototscupcakes med Limefrosting

Det är alltid lika roligt när andra frågar mig om jag kan ställa upp och baka, denna gången var det min mor som skulle bjuda på fika på jobbet. Jag börjar genast fundera på recept och vad som skulle passa bäst till just det tillfället. Fria händer eller någon som redan vet vad de vill ha, det spelar ingen roll. Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att baka.

Allergier och överkänslighet är något jag alltid brukar fråga om vid en beställning på bakverk. Nötter är bland det vanligaste jag får höra, även frukt och bär. Detta recept lämpar sig då utmärkt. Svårare blir det om det finns gäster som är laktos och gluten, då måste man verkligen tänka till.

Denna gång blev två sorters cupcakes och jag tänkte dela med mig ett recept idag. Receptet har jag hittat på denna blogg: sarasdelikatesser.blogspot.com

Receptet är en favorit hos mig då resultatet alltid blir bra och det blir riktigt saftiga cupsakes. Det är inget smör i denna smet utan det är utbytt som olja. Receptet ger ca 15 normala cupcakes, eller 40-60 mini (beroende på hur höga dina formar du har). På bilderna har jag valt att baka dem som minicupcakes.


15 normala/40-60 mini cupcakes:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl olja (ej smaksatt)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 krm salt
200 g grovt rivna morötter


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Vänd ner de torra ingredienserna, mjölk och olja med uppvispat ägg och socker.
Vänd slutligen ner de rivna morötterna.
Pytsa upp smeten i formar som du ställt i muffinsplåt. ( fyll 2/3 av formen)
Grädda i ugnen ca 9 minuter för mini och ca 15 minuter för normala.

Låt svala helt innan du spritsar dem.
Receptet på frostingen hittar du här.


Den rivna moroten bidrar till att kakan blir så saftig.

Dessa minimuffins formar är riktigt höga. Då smeten är ganska flytande är det bra att använda en muffinsform för att de ska bakas på höjden i ugnen istället för på brädden.

Förvara dem i kylen och de håller sig saftiga upp till en vecka. Du kan även välja att frysa in dem, med eller utan frosting.

Cream Cheesefrosting

Denna frosting är lätt att jobba med och blir inte allt för söt i och med färskosten. Du kan smaksätta dem med vad du själv anser lämpar sig bäst till bakverket du ska frosta.

OBS! Tänk på att göra frostingen lagom tills det är tid att frosta dina cupcakes, om frostingen får stå för länge stelnar den och blir svår att jobba med.

På bilden nedan har jag valt att smaksätta den med lime skal samt saft från 0,5 lime frukt. Andra förslag är kakao, smakessenser, hallon (gärna färska för att tillföra så lite vätska som möjligt), citron osv.


Till 24 mini/12 normala cupcakes:
200 g cream cheese 
50 g smör, rumstempererat
2 msk vaniljsocker
5-8 dl florsocker (beroende på önskad konsistens)

Vispa ihop cream cheese och smör så att det blandas ordentligt.
Tillsätt vaniljsocker och sedan florsocker lite åt gången och vispa kraftigt, gör detta till du har en frosting vars konsistens du önskar.


onsdag 22 februari 2012

Katalanska Maränger


Min födelsedag infaller denna månad och jag testbakar just nu inför kalaset. Mina kollegor på jobbet har fördelen av att få ta del av testbaket och möjligheten att tycka till. Då test bak oftast blir i mindre antal än vad vi är folk på jobbet passade jag på att även göra maränger. Maränger är ingen favorit hos mig (att äta) men dessa maränger är så vackra att jag ibland bara inte kan låta bli att baka dem. Jag valde att smaksätta hälften av marängen med mörk choklad och den andra hälften färgade jag rosa med hushållsfärg. Det finns många smakessenser om man vill smaksätta sina maränger, mint, choklad, jordgubb osv. Då jag ej hade någon smak hemma som matchade mina färger valde jag att avstå denna gång.



Receptet har jag hämtat från Leilas bok a piece of cake. Receptet säger 9 maränger, jag fick däremot ut 20 stycken och då använde jag stora muffinsformar som jag satte i en muffinsplåt.

Marängen:
7 äggvitor
5 1/4 dl strösocker
Safta av en halv citron

Smak & Färg:
(Tänk på att halvera detta om du vill göra två sorter)
100 g mörk choklad
Röd hushållsfärg, ca 10 droppar.


Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke.
Sätt bunken över ett vattenbad.
Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är ca 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.

För chokladmaränger - smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.



För rosa maränger - vispa ner röd hushållsfärg och blanda tills färgen är jämn.

Jag valde i sista sekund att blanda ner lite vit choklad i den rosa marängen, efter gräddning insåg jag däremot att jag nog borde har smält chokladen istället för att bland ner bitar. Men nu vet jag det till nästa gång!


Klicka ut marängerna med hjälp av två skedar i muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper.





Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.

Förvara dem i en tättsluten burk, gärna i glas då det bokstavligen är ett beundransvärt bakverk.

lördag 18 februari 2012

Off To Paris

Idag åker jag till Paris, Frankrike. En överraskningsresa från min käresta till min födelsedag som infaller nästa vecka.

Jag hoppas komma hem med massor av inspiration till nya bakverk och bilder av vackra godsaker!

På återseende.

fredag 17 februari 2012

Russin och Hasselnötsbröd med inslag av Surdeg

September 2011 startade jag min surdeg, det är en surdeg av vete. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet. Detta bröd innehåller endast 1 dl surdeg och om man vill så går det att utesluta. 


2 bröd:
1 dl surdeg av vete (se recept här)
25 g färsk jäst
4 dl kallt vatten
1 msk mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk malen kanel
3,5 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl special
150 g hasselnötter
150 g russin

Grovt rågmjöl till utbakning
Två avlånga brödformar.
Smör till brödformarna.




Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, sirap, salt och kanel.
Tillsätt surdeg, rågmjöl och lite vetemjöl i taget och knåda degen långsamt i maskin tills den är elastisk.
Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin.
Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i cirka 1 timme.

Ställ en tom långpanna längst ner i ugnen och sätt på ugnen på 250 grader.

Dela degen i två delar.
Vik degen några gånger, forma till limpor och rulla dem i grovt rågmjöl.
Lägg limporna i smorda avlånga brödformar och jäs under bakduk i cirka 1 timme.

Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster.
Sätt in brödet i ugnen.
Häll 3/4 kaffekopp vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
Sänk temperaturen till 230 grader och baka bröden tills innertemperaturen är 98 grader, cirka 30 minuter.

Lyft ur dem ur formarna och låt svalna på brödgaller.

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Doften ska vara frisk och syrlig, surdegen ska ha samma konsistens som en våffelsmet. Man kan säga att surdegen håller sig i ett vilande läge när du har den i kylskåpet, sen när du tar fram den och sedan bakar vaknar den till liv.

Surdegen ska ha mat en gång i veckan, ibland åker man bort dock och min surdeg har klarat bra ändå.



Surdeg av vete:

  • Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl vetemjöl så att degen blir slät.
  • Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
  • Tillsätt 1 dl vatten och 1,5 dl vetemjöl. Mixa eller vispa, plasta in och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
  • Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1,5 dl vetemjöl. Mixa eller vispa, plasta in och låt stå i rumstemperatur ett dygn.


Surdeg av råg:

  • Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät.
  • Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
  • Tillsätt 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Mixa eller vispa, plasta in och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
  • Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Mixa eller viska, plasta och låt stå i rumstemperatur ett dygn.





Förvara och mata din surdeg (vete):
Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. 
Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 2 msk vetemjöl.
Ta fram burken ur kylskåpet ett dygn innan du ska baka.
När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Gör sedan så varje gång du bakar.


Förvara och mata din surdeg (råg):
Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. 
Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl.
Ta fram burken ur kylskåpet ett dygn innan du ska baka.
När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Gör sedan så varje gång du bakar.

tisdag 14 februari 2012

Farmors Stompa

När jag och mina systrar var små tillbringade vi mycket tid hos farmor och farfar. Det finns många fina minnen från den tiden. Skålen som alltid var fylld med polkagrisar (dit farfar alltid smög och åt karameller), farmors nybakta sockerkaka som hon matade fåglarna med, när vi alla samlades i soffan och kollade på diabilder, grannarna som hade höns dit vi gick för att köpa ägg, somrarna då vi badade i regntunnan. Minnena är som sagt många och receptet jag nu vill dela med mig av har jag fått från farmor.

Stompa är ett stekpannebröd som enligt mig bör kavlas ut med kruskavel. 
Smakar bäst med en rejäl klick smör.

Kruskavel är ett måste i detta recept.
Farmors stompa:
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
0,5 kkp mörk sirap
1 msk bikarbonat
en nypa salt
0,5 tsk brödkrydda

Du behöver:
Kruskavel
Mjöl för utbakning

  • Blanda filmjölk och sirap
  • Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i vätskan.
  • Knåda samman till en smidig deg.
  • Dela upp i 20 bitar.
  • Kavla ut till runda kakor med kruskavel på mjölat bakbord.
  • Stek varje kaka några minuter på varje sida på medeltemperatur i en torr stekpanna.
  • Låt sedan svalna på brödgaller.


Förvara stompan i plastpåse, går även utmärkt att frysa in.

söndag 12 februari 2012

Oreo Cake Pops med Vit Choklad

Jag fick smaka min första cake pop hemma hos min vän Emmelie. Jag hade då aldrig hört talas om den lilla söta kakan på en pinne. Jag ville genast testa att göra egna och började leta recept. Jag är medveten om att själva kakan egentligen ska vara på toppen av pinnen, men jag anser att den är snyggare och så mycket lättare att presentera med kakan i botten på pinnen.

Det har gått lite upp och ner med detta bakverk, men vad brukar man säga; övning ger färdighet.


På bilden ovan ser ni min senaste skapelse och på bilden under är har ni mina allra första Pops.
Det var lite trixigt där med chokladen till en början, men som ni ser krävs bara lite övning! 
(den vita chokladen är något knepigare att jobba med än den mörka, se tips för detta längre ner)



Oreo Cake Pops med Vit Choklad:
2 paket Oreokakor 
80-100 g philadelphiaost
Ca 200 g vit choklad
Ca 50 g mörk choklad

Dekoration:
Cake pop pinnar (går även med grillpinnar)
Presentsnöre/sidenband.


1. Krossa kakorna i en mixer så att det bara blir smulor.

2. Blanda sedan ner philadelphiasosten i önskad mängd. Blanda och se till att degen är mjuk, men ändå fast.

3. Rulla sedan degen till bollar i önskar storlek. (Gör inte bollarna för stora och tunga, då är risken nämligen större att de går sönder och trillar av pinnarna. Bra storlek är ca en 5-krona.)

4. Lägg dem i kylen ca 30 minuter.


5. Smält lite av den vita chokladen i ett vattenbad
6. Ta ut bollarna ur kylen. Doppa pinnen i lite smält choklad och tryck sedan ner den i bollen. (pinnen sitter bättre om du gör detta)

7. Låt sedan bollarna vila i kylen ytterligare 30 minuter.

8. Smält resten av den vita chokladen. (använd samma skål som tidigare)
9. Doppa bollarna i chokladen och ställ på en plåt täckt med bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat. 

10. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Ringla sedan över i önskat mönster över cake popsen.

11. Dekorera slutligen med ett 
sidenband om du kryter runt pinnen. (Jag har använt presentsnöre och jag klippt på mitten, det går lika bra)






TIPS!

  • Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen, observera bara att det ska vara en smakfri olja och inte oliv eller liknande.
  • Byt ut cream cheese mot en smaksatt smörkräm eller annan typ av frosting.
  • Spara tårtrester/kakor och muffins som ej gått å och använd för att göra cake pops.
  • Om chokladen täcker dåligt(främst vid användning av vit choklad), doppa dem två gånger
  • Om du ej vill ha "ringen" runt bollarna som blir efter att chokladen har stelnat, skär bort den med en kniv. (något du kan se att jag gjort på bilden nedan)


Kakorna gjorde jag till min svärmors 50 års fest, och de gjorde succé.


Det går att frysa in dem, däremot har chokladen en tendens att se aningen svettig ut när de ställs fram 
rumstemperatur. Förvara dem annars i kyl/sval för längsta hållbarhet.

torsdag 9 februari 2012

Sockerkringlor

Dessa sockerkringlor är riktigt saftiga, vilket gör att jag mer en gärna rekommenderar dem, Men. Det finns en baksida med att bara sockerkringlor. Det blir socker i hela köket, och det är inte bara när man bakar dem. Nej, det blir minst lika mycket om ej mer när de sedan ska avnjutas. Men vad i ärlighetens namn gör väl det när vi sedan 1968 har den smarta uppfinningen, dammsugaren.

Speciellt med detta recept är sockret som de doppas i efter penslade med smör även ska innehålla vaniljsocker, en fröjd för ögat! Välj ett vaniljsocker av bra kvalité, de vill säga ett vaniljsocker där du kan se faktiska spår av vanilj (de svarta prickarna). Jag brukar göra mitt eget vaniljsocker med vaniljstängerna som blir över när man väl skrapat ur dem, försöker lägga upp en beskrivning av detta inom kort.

Jästiden är relativt kort och det går utmärkt att frysa in dem såväl med smör och socker som utan.

Just denna bild är tagen efter en något tuff transport, men smaken finns där även om största delen av sockret fallit av.

20 st kringlor:
25 g jäst
100 g smör
2 dl mjölk
0,5 ägg
0,5 dl socker
1 knivsudd salt
0,5 krm hjorthornssalt
400 g (ca 7,5 dl) vetemjöl

Pensling och garnering:
smält smör
0,5 dl socker
0,5 msk vaniljsocker

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, och slå den över jästen.
Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar.
Rulla ut varje bit till en smal längd på ca 30 cm. Forma längderna till kringlor.
Låt kringlorna jäsa täckta med bakduk på papprad plåt ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i sockerblandningen.

Förvara den torrt och lufttätt för bästa hållbarhet.

tisdag 7 februari 2012

Chocolate Marshmallow Nougat Cookies


Efter bullbaket med nougat blev det en bit kvar och jag fick inspiration att baka nougatkakor. Då jag inte hade något recept sedan innan tog jag ett kakrecept jag gillar och bytte bara ut smaksättningen.

Vi fick besök till kaffet så jag passade på att röra ihop kaksmeten innan och gräddade sedan kakorna lagom till kaffet var klart. Inte fel med nygräddade kakor när man kommer över på kaffe.

Jag hade inga mini marshmallows hemma så jag tog stora och klippte ned i bitar, däremot anser jag inte att det ger lika bra resultat som när man använder mini marshmallows. Men har man inget annat så tager man det man haver. Det man däremot kan göra är att öka mängden om man använder stora marshmallows.

Detta är samma kakrecept som i kakorna med nonstop och marshmallows som du hittar här.
Man kan helt enkelt använda det man har hemma och smaksätta denna kaka med, tipsa gärna om ni har några favoriter som bara måste testas.



Jag brukar använda denna nougat när jag bakar då jag
anse att den är lätt att jobba med
Marshmallows finns i många olika sorter, men det skulle
som nämnt ovan passat bättre med mini varianten.




























Cookies:
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl råsocker
1,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Smaksättning:
150 g nougat
2 dl marshmallows

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker ordentligt, tillsätt sedan ägg och fortsätt vispa. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke, vänd sedan ner mjölblandningen i den uppvispande smeten. 


Hacka upp nougaten i kuber och klipp upp marshmallowsen om du har den större varianten.
(JA, marshmallowsen fastnar i saxen)
Nougaten

Blanda slutligen ner smaksättningen. Rulla 24 bollar (platta ut bollarna till önskad storlek på kakan innan de går in i ugnen, detta då kakan endast smälter ut något) och grädda sedan 10 minuter. 
Kakorna innan gräddning




Butta in kanterna lätt med en kniv om fyllningen flutit ut.
Låt kakorna svalna helt innan du tar dem från plåten.


Mums!